לומדים אותיות בכיף – שלום כיתה א'
לא ממש האמנתי, אבל פתאום זה הכה בי. יהונתן אמור לעלות לכיתה א'. החלטנו שאנחנו לומדים אותיות יחד וקצת מאגרים את הקשב והריכוז. בפוסט זה תכירו דרך נפלאה שפגשתי במקרה, ללמוד אותיות ועל הדרך לקבל זמן איכות כייפי, מהנה ומקשר בין הורה וילד.
האתגר: ליצור קשב וללמוד א-ב
ת'כלס, אחד האתגרים הכי קשים שלנו הוא לעשות אתו הכנה לכיתה א'. יהונתן התברך במה שנקרא "קוצים בטוסיק". המיקוד שלנו אתו הוא לא באמת ללמוד אותיות, אלא לעודד קשב, ביצוע מטלות והגברת המוטיבציה ללמידה. ככה נשמע פשוט, ככה מסובך. כמעט לכל ילד יש צורך ללמוד להאריך את הקשב, המיקוד הריכוז בדברים שהוא עושה. אצל יהונתן שקצת מאותגר בנושא יותר מילדים אחרים, צריך לעשות את זה על בסיס יומיומי.
אנחנו תמיד מחפשים דרכים כדי לגרום לו לרצות לדעת עוד: דפי עבודה, ספרים ודרכים יצירתיות כדי לעודד מוטיבציה וליצר קשב. אני בוחרת היום לשתף אתכן בחוויה מדהימה שהייתה לנו שאולי תעזור גם לכן.
יהונתן רק חזר מהגן וחיבק אותי חיבוק מתגעגע. "יש לך הפתעה", אמרתי לו, כשראיתי את החבילה המבצבצת מהעגלה. "איזו הפתעה?" שאל בהתרגשות ורץ לעגלה לפתוח את החבילה.
חששתי קצת בלב שאם זה לא משהו שמוכר לו והוא אוהב, המתנה לא תלהיב אותו או שאם יבין שזו סוג של "מטלה" – אחווה התנגדות מצדו לשתף פעולה. יהונתן ניגש לאריזה הלבנה ופתח אותה בהנאה. "וואו" הוא אמר למראה הפילים המצוירים. הופתעתי, כבר במבט ראשון, נרשמה התעניינות ויהונתן שמח לנוכח המתנה הצבעונית. מיד רצה להתחיל לקרוא בספר "פילי פלאים". ניצלתי את המומנטום ויצאנו למסע להכרת אותיות א-ב בדרך מופלאה.
לומדים אותיות – החוויה שלנו
"פילי פלאים" הוא ספר ילדים בהוצאת אוריון של עדי קרני אמא, גרפיקאית ומאיירת, שחיפשה דרך מקורית ללמד את בנה אותיות. את עדי הכרתי במקרה בשרשור בקהילה "101 לעצמאיים" אותה אני מנהלת. עדי מספרת שהספר נולד בזכות הקורונה.
אם אני מסכמת את החוויה הראשונית, זו הייתה שעה קסומה. תומר ישן ואני ויהונתן בילינו זמן איכות אמיתי בקריאה, תנועה ולמידה. יהונתן התלהב מהפילים ועניין אותו לחקור את האותיות, לראות פילים מאוירים עושים צורות של אותיות א-ב וכך התחיל יחד איתי לחכות את הפילים וליצור בעצמו את האותיות. פעלנו יחד כדי ליצור את האותיות בעזרת גופנו, צחקנו מלא בדרך. חשבנו יחד איך אפשר ליצור את האותיות ואפילו למדנו שיש פונטים שונים ובכל מקום האות יכולה להראות קצת שונה.
לא רק שהיה קשוב לספר באופן מלא, מה שעודד קשב ותקשורת, יהונתן ממש שיתף פעולה ולמד את האותיות באופן חוויתי בעזרת התנועות. אחרי הסיפור והמשחק, פתחנו את קלפי משחק הזיכרון והבלתי יאמן קרה! הצלחנו לחוות שני סבבי משחק.
ממקום מאתגר של חוסר רצון מוחלט ללמוד אותיות או לחוות משחק חדש או לא מוכר, יהונתן שיחק איתי במשחק זיכרון, בו הצליח לזהות את הפילים והאותיות, נזכר בחוויה שחווינו דקה לפני, צחק והנהנה ואפילו ביקש עוד סיבוב, אבל תומר הקטן כבר התעורר …
אז ההמלצה שלי? תבחרי חוויתי, תקנחי בארוחת ערב טובה ותהנו יחד מכל דקה.
Facebook Comments