5 טיפים לכתיבה שכל עצמאית צריכה
כתיבה היא הבסיס לכל תקשורת שיווקית, היא מהווה כלי מרכזי והכרחי בחיים המודרניים. ישנם סוגים שונים של כתיבה בין אם כתיבה יוצרת וספרותית, כתיבה עיתונאית או קופירייטינג שהיא בעצם הכתיבה השיווקית. כתיבה היא נשק שיווקי סופר חזק, כל אחת צריכה לאתגר את עצמה ולשפר את הכתיבה שלה לכן הכנתי לך טיפים לכתיבה שיווקית שיקפיצו את הכתיבה שלך לשלב הבא.
כל אחת יכולה לכתוב מעולה. צריך רק להכיר ולגעת ב”מקומות הנכונים” של קהל היעד שלנו. אז סנני את הקולות בראש שאומרים שלך שכתיבה היא לא בשבילך, הנה 5 טיפים לכתיבה שיגרמו לך לרוץ למקלדת (או למחברת 😉
- מה גורם לנו לקרוא דווקא את הפוסט הזה?
- מה המבנה של הפוסט “הנכון”?
- מה משותף לפוסטים ויראליים?
אני תמיד אומרת שאף אחת לא מכירה את העסק שלך כמוך. הכל מתחיל ונגמר בקהל היעד שלך – בפרסונה. אף אחד לא מכיר את הקהל שלך כמוך.
כך תדעי שאת עושה את זה נכון: 5 טיפים לכתיבה אפקטיבית, מתחילים!
טיפ כתיבה 1 | פני ישירות לקהל היעד שלך וכתבי על מה שהוא רוצה לקרוא
כתיבה שיווקית אפקטיבית, פונה ישירות לקהל היעד ועונה לו על שאלות, לפני שהוא בכלל מספיק לשאול אותן. כדי לדעת מה הקהל שלך ירצה לשאול – כנסי לראש של הלקוחות שלך.
- מה מעניין אותו?
- מה הוא מחפש או שואל את עצמו?
- עם אילו אתגרים הוא מתמודד?
טיפ כתיבה 2 | חדדי את המסר
עני לעצמך על השאלה: “מה אני מנסה לומר?”
לכל פוסט צריך להיות מסר חד וברור. כשאת כותבת, חשוב להבין מה המסר שאת רוצה להעביר לקורא, אל תנסי להוסיף מידע, זה מבלבל.
אם המסר הוא הקורס שלך, הטקסט צריך להיות על הקורס. אם הטקסט הוא על משהו אחר – הקורס צריך להישאר בחוץ. עדיף תמיד להתמקד בנושא בודד ולא לפזר את תשומת הלב של הלקוחות הפוטנציאליים ביותר מדי כיוונים.
טיפ כתיבה 3 | שימי לב לכותרת
כותרת היא הדבר הראשון שהקורא שלך יפגוש ויקרא, הרושם הראשוני – ה”הבטחה”. אם הקורא שלך ימשיך לקרוא וירגיש שלא קיימת את ההבטחה, הוא יחשוב שאת לא אמינה, כנראה הוא יפסיק לקרוא ו”תפסידי” אותו.
איך תגרמי ללקוח להרגיש שהבטחת וקיימת בכתיבה שלך?
שימי לב לכותרת שלך. מה הבטחת “לתת” לקורא? לענות לו על שאלה מסוימת? להציע לו פתרון לבעיה? אחר? תדאגי לכתוב על הנושא ש”הובטח” בכותרת – כבר בפסקה הראשונה, כדי להימנע מהתחושה של ”הבטיחו לי ולא קיימו”.
טיפ כתיבה 4 | התמקדי, כתבי קצר וקולע
תשאלי את עצמך “האם יכולתי להגיד את אותם דברים בפחות מילים?” (ג’ורג’ אורוול) מאוד מומלץ לקרוא את מה שכתבת ולחשוב האם יש שם מילים או משפטים מיותרים? כאלו שחורגים מגבולות הסיפור והמסר אשר עלולים לבלבל את הקורא?
אני ממליצה לכתוב ולהניח למה שכתבת לזמן מה. חזרי אחרי שעה וקראי שוב מנקודת מבט של קורא. מחקי, קצרי וערכי מחדש. זה יעשה לפוסט שלך פלאים.
טיפ כתיבה 5 | כתבי כמו שאת מדברת אבל שמרי על “פאסון”
תשתדלי לא לעשות טעות להשתמש במונחים מקצועיים מעולמך שאולי הקורא לא יבין. זה יגרום לו לתחושת אי נעימות של “אני לא מבין”. כדי לנסות “לדבר” ולהסביר בגובה העיניים כך שגם אנשים בלי רקע, ניסיון וידע בתחום, יוכלו להבין ולהתחבר אליכם.
עליכם להתנסח כאילו הקורא לא יודע כלום – אך אל תניחו שהוא מטומטם. תנו לעקרון הזה להוביל אתכם, הקפידו לכתוב כך שהקריאה תהיה מובנת וברורה.
אולי יעניין אותך גם
מנטליות בעסקים
טיפים כשלא בא לתכנן אבל רוצים לעבוד מסודר.
השבוע, באמצע יום עבודה שגרתי במהלך אוגוסט, כששני הילדים רצים בבית, צועקים “אני רעב”, רבים ומגבירים את הטלוויזיה למקסימום… עצרתי […]
לקריאה >>יזמות נשית
יותר השפעה ויותר כוח לנשים – סיפור ההשראה של רונית כפיר
היא אישה כריזמטית, יזמת ומובילה בתחום התקשורת האסרטיבית. את דרכה התחילה כשדרנית רדיו, מנחה בטלוויזיה, קריינית ומעצבת פנים ולאחר מכן […]
לקריאה >>יזמות נשית
ממאבק למלוכה: הסיפור המעצים של מלכה גלברט
היא עברה מסע חיים מרתק, התגברה על מכשולים לא פשוטים והיום היא סופרת ילדים, מנהלת קהילת “מאמלכה” ומלווה נשים להשתחרר […]
לקריאה >>
יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...