5 טיפים איך להציב מטרות ולקבל אומץ כדי לבצע אותן

מאת: דניאל שר, אימון שרירים פנימיים
אומץ

כולנו רוצות להגשים חלומות, בעסק, בחיים. לכולנו יש חלומות, שאיפות, רצונות. אבל לפעמים משהו תוקע אותנו. פחדים, חששות, חסמים. אחד מהכבלים האלו שאנחנו שמות על עצמינו, הוא פשוט חשש מעשייה “אין לי אומץ”. כל כך הרבה דרימריות איחלו לעצמן לשנה החדשה אומץ להשיג את המטרות שלהן, אז דניאל שר, מאמנת שרירים פנימיים כאן בדיוק כדי לתת לך את האומץ שאת צריכה. הנה 5 טיפים מעשיים להצבת מטרות – והגשמתם!

זכרי את מטרת העל שלך

אם יש רק דבר אחד שתיקחי מהעצות שלי, זה הדבר. 

מהי מטרת העל שלנו? היא בעצם ה”למה” מאחורי הדבר שאנחנו עושות. רובנו יודעות אותה בתוכנו, אבל מעטות מדי מאיתנו מקדישות את תשומת הלב והזמן הראוי כדי לנסח אותה בצורה מדוייקת. זה חיוני שנדע מהי מטרת העל שלנו כי היא מאפשרת לנו להתחבר לשליחות שלנו, מה שנותן המון אנרגיה ומוטיבציה לעשות ולהניע מהלכים גם כשהם מפחידים או לא ברורים. כשמטרת העל שלנו ברורה, קל לנו יותר להסביר מה אנו עושות ולהציע את השירות שלנו לאחרים. 

כשמטרת העל לא ברורה לנו אנחנו טועות לחשוב שהמטרה שלנו קשורה רק בנו ובצרכים שלנו. זה בעייתי, מכיוון שכל מטרה ראויה תדרוש מאיתנו לעשות דברים לא נוחים או מפחידים, וגם לשלם מחירים מסוימים. אם נשים את הצרכים שלנו במרכז, ייווצרו קונפליקטים שיחלישו את המוטיבציה שלנו.

לדוגמא, אני רוצה לשווק את העסק שלי, וטועה לחשוב שמטרת העסק שלי היא רק לפרנס אותי. כשאני מציעה את שירותיי לאנשים אחרים, אני מסתכנת בקבלה של דחייה. אם אני חושבת רק על הצרכים שלי אני מציבה את הצורך בפרנסה מול הצורך באהבה וקבלת אישור חברתי. במצב כזה הנטייה הטבעית שלי תהיה לשווק רק כשאני מוכרחת, רק כשההישרדות הכלכלית שלי מאויימת, ולא יותר. 

אם הייתי זוכרת שמטרת העסק היא להביא ערך מסוים לאחרים, היה לי קל יותר להגדיר יעדי שיווק גם מעבר לגבול ההישרדות הכלכלית שלי, כי השיווק מאפשר לאחרים לגלות על המוצר שלי, וליהנות מהערך שיש לי לתת להם. 

כדי לברר מהי מטרת העל שלנו, נשאל את עצמנו למה אנחנו עושות את מה שאנחנו עושות, ונמשיך לשאול עד שנגיע לתועלת שיש לנו לתת למישהו חוץ מאיתנו. כשמטרת העל ברורה לנו, יותר קל לעמוד מול האתגרים באומץ.

דוגמא לבירור מטרת העל:

מטרה לא מדויקת  – אני רוצה לשווק את הסדנאות וההרצאות שאני מעבירה. למה? – כי זה יקדם אותי, כי אני רוצה עוד לקוחות, כי אני רוצה להרחיב את העסק שלי. (התמקדות בתועלת האישית). למה את עושה את מה שאת עושה? – התכנים שאני נותנת עוזרים לאנשים להיות יותר מאושרים ולהתקרב לייעוד שלהם. (התמקדות בערך לאחרים ולעולם).

אז חשוב לך לעזור לאנשים להיות יותר מאושרים ולהתקרב לייעוד שלהם? – כן. אני מאמינה שזה הייעוד שלי

אז זאת מטרת העל שלך. הסדנאות וההרצאות הן מטרות משנה. הן הדרך שלך לקדם את מטרת העל שלך. 

הבחיני בין צורה למהות

אחרי שהגדרת מהי מטרת העל, תוכלי לעשות הבחנה בין המהות – מה שחשוב באמת, לבין הצורה – הדרך שלך לממש את המהות. זה חשוב ביותר, מכיוון שכאשר אנו לא עושות הפרדה בין הצורה למהות, אנחנו מפספסות הזדמנויות להיות שונות ומקוריות, להציע שירותים ומוצרים שאחרים לא חשבו עליהם ויכולים לענות על הצרכים של הלקוחות שלנו בצורה טובה יותר. כמו כן, ההבדלה הזו עוזרת מאוד בהצבת מטרות ויעדים.

דוגמא:

הבדלה לא טובה בין צורה למהות: אני מוכרת פגישות סטיילינג פרטיות שבהן אני הולכת עם הלקוחה שלי לקניות. 

  • מהי מטרת העל? למה את עושה את מה שאת עושה? 
  • חשוב לי לאפשר לנשים להתחבר לעוצמה שלהן ולשדר מקצועיות וביטחון עצמי ע”י לבישה של בגדים נוחים ומחמיאים. 
  • אז המהות של השירות שלך הוא לאפשר לנשים להתחבר לעוצמה שלהן ולשדר מקצועיות וביטחון עצמי ע”י הבגדים שהן לובשות?
  • כן
  • והצורה שבה את עושה את זה כרגע היא פגישות פרטיות?
  • כן 
  • יש עוד צורות שבהן תוכלי לאפשר לנשים להתחבר לעוצמה שלהן ולשדר מקצועיות וביטחון עצמי באמצעות בגדים?
  • כן, אני יכולה להעביר סדנא, אני יכולה לכתוב טיפים, אני יכולה לעשות פגישות בבית של הלקוחה ולעזור לה לברור מתוך הבגדים שלה, אני יכולה לארגן מסיבות החלפה שבהן אני מנחה נשים לבחור את הבגדים הנכונים להן ולשחרר את הבגדים שלא מתאימים…

חלק מהצורות שתחשבי עליהן, אם תעשי את תהליך החשיבה הזה, יכולות להיות יותר קלות ומהירות עבורך מאשר המוצר הראשי שלך. הן יכולות להיות הרחבה של השירותים שלך והן גם יכולות להיות אבני דרך בדרך לשיווק המוצר הראשי שלך. 

חיזוק ומיצוק שריר הרצון

כדי לקבל אומץ, צריך לתרגל. אחרי שהתחברנו לערכים גבוהים ולרוחניות שבתוכנו בשני הסעיפים הקודמים, כאן אנו מתחברות מחדש גם לרובד היותר ארצי וחומרי של העשייה שלנו. 

שני התנאים ההכרחיים לשינוי הם : רצון + ידיעת הדרך

הרצון הוא המנוע שלנו והוא קודם לידיעת הדרך. אבל אנחנו לרוב טועות וחושבות שזה הפוך. יש לנו אמונה שכדי לעשות צעד אנחנו צריכות לדעת הכל מא’ עד ת’, אבל האמונה הזאת לרוב תוקעת אותנו במקום וגורמת לנו לוותר על הרצונות שלנו במקום לקדם אותם. 

אנחנו לרוב מטשטשות את הרצונות שלנו ונמנעות מלהצהיר עליו מתוך הפחד שהדבר אינו אפשרי. אבל, אם לא נדע לאן אנחנו שואפות, איך נגיע לשם? 

הדרך לחזק את שריר הרצון היא להסכים להצהיר על הרצונות שלך גם אם את לא יודעת איך לממש אותם עדיין. 

פה חשוב להכניס פרטים כמה שיותר ספציפיים ולהגדיר את הרצון בצורה חיובית – הדברים שאת רוצה שיקרו ולא הדברים שמהם את רוצה להימנע.

לדוגמא : 

  • אני רוצה לעזוב את העבודה שלי בתור שכירה ולהתפרנס מהעסק העצמאי שלי 
  • כמה את צריכה להרוויח כדי להתפרנס?
  • 30K בחודש
  • ומה את עושה בתור עצמאית?
  • יועצת שינה לתינוקות 
  • אז הניסוח המדויק של הרצון שלך הוא : אני רוצה להרוויח 30K בחודש מתוך ייעוץ שינה לתינוקות

זה נשמע פשוט, אבל רובנו נמנעות מהצעד החשוב הזה ובכך מפספסות הזדמנות להתקדם למקום שאליו אנחנו רוצות להגיע, אבל לא יודעות איך. כשאנחנו לא מגדירות את הרצון שלנו ומצהירות עליו אנחנו חוסמות את האפשרות שלנו ללמוד ולקבל עזרה בדרך אליו. 

קבלי אומץ – שתפי את הרצון שלך! 

אחרי שהגדרת את הרצון, שתפי אותו עם אנשים, אבל לא עם כל אחד! חשוב לשתף את הרצון עם אנשים אמיצים שרוצים בטובתך (לפחות עד שאת מפתחת אמונה ביכולת שלך לממש אותו) כשאנחנו עדיין לא בטוחות בעצמנו, אנשים יכולים “להוריד אותנו” מאוד עם הפחדים שלהם. ככל שתתרגלי לשתף את הרצון שלך עם אנשים שיכולים לפרגן לך כך הוא יראה לך יותר ויותר הגיוני ואפשרי. בנוסף, שיתוף הרצון מאפשר לך לקבל עזרה ממקומות לא צפויים. תתפלאי לגלות, אבל כמעט תמיד לחברים שלך יש חברים או קרובים שמעולם לא שמעת עליהם, אבל יכולים לקדם אותך.

צעדים קטנים לקידום הרצון 

אחרי שהסכמת להצהיר על הרצון. שאלי את עצמך – מה אני יכולה לעשות כדי לקדם את המטרה שלי? ומה אני יכולה לעשות היום כדי לקדם את המטרה שלי? המוח שלנו רגיל לחשוב ב100% או 0%, אבל פעולות קטנות יכולות להביא לתוצאות גדולות, והן דרך מצוינת להתחיל להניע תהליכים. רובנו נוטות להתעלם מהן ולפספס הזדמנויות שיש לנו להתקדם. כשאנו מוצאות צעד קטן בדרך למטרה, חשוב להגדיר אותו בצורה מדידה. 

דוגמא :

  • אני רוצה לעזוב את העבודה שלי בתור שכירה ולהתפרנס מהעסק העצמאי שלי. העבודה שלי לוקחת לי המון זמן ואנרגיה, אבל אני מפחדת לעזוב אותה. 
  • לעזוב ישר את העבודה זה באמת מפחיד. זה לעבור מ100% משרה ל0%. יש שלבי ביניים שאת יכולה לעשות כדי לפנות לעצמך זמן ?
  • אני יכולה להוריד משרה ל80%. 
  • זה יאפשר לך לקדם את העסק העצמאי בשלווה?
  • כן. 
  • מעולה. ומה את יכולה לעשות היום כדי לקדם את העסק שלך?
  • לא יודעת
  • משהו קטן. 
  • לחפש לקוחות פוטנציאליים
  • מצוין. אז בואי תגדירי יעד מדיד 
  • למצוא 3 לקוחות פוטנציאליים עד שבוע הבא
  • מצויין

וזהו. 

מאחלת לכן שנה מלאה בעשייה וצמיחה. 

יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...

אולי יעניין אותך גם


מנטליות בעסקים

טיפים כשלא בא לתכנן אבל רוצים לעבוד מסודר.

השבוע, באמצע יום עבודה שגרתי במהלך אוגוסט, כששני הילדים רצים בבית, צועקים “אני רעב”, רבים ומגבירים את הטלוויזיה למקסימום… עצרתי […]

לקריאה >>

יזמות נשית

יותר השפעה ויותר כוח לנשים – סיפור ההשראה של רונית כפיר

היא אישה כריזמטית, יזמת ומובילה בתחום התקשורת האסרטיבית. את דרכה התחילה כשדרנית רדיו, מנחה בטלוויזיה, קריינית ומעצבת פנים ולאחר מכן […]

לקריאה >>

יזמות נשית

ממאבק למלוכה: הסיפור המעצים של מלכה גלברט

היא עברה מסע חיים מרתק, התגברה על מכשולים לא פשוטים והיום היא סופרת ילדים, מנהלת קהילת “מאמלכה” ומלווה נשים להשתחרר […]

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות למיכל ונדר אסנין | MIKMIKGROUP | תקנון האתר | הצהרת נגישות

Pin It on Pinterest