גאנט שיווק – מאיפה מתחילים?
גאנט שיווק או תכנון היא מילה שמלחיצה א.נשים. אני אף פעם לא הבנתי למה. אולי בגלל שעצם התכנון והכתיבה של הדברים מחייב אותנו לעצמנו. אולי בגלל שלוח תכנון הוא מראה להצלחות וגם לכישלונות שלנו (שיחה אחרת על המילה כישלון). אולי בגלל שתכנון הוא ההפך מספונטניות וגם לזה יש לי דעה אגב – אבל מה שבטוח הוא שתכנון היא מילה שכל בעלת עסק שרוצה להצליח חייבת לאמץ. בכתבה הזו אני רוצה להכיר לכם את המושג – גאנט שיווק – מה זה בעצם? איך זה שונה מגאנט תוכן? או גאנט אחר? איך מתכננים רבעון חדש קדימה? כתבה – לגזור ולשמור.
מה זה בעצם גאנט שיווק?
גאנט הוא כלי לניהול פרוייקטים. אני מסתכלת על כל מטרה שאני רוצה להשיג בעסק ובחיים בכלל כפרוייקט. אני רוצה לדבר קוראינית – ובעוד שנתיים לנהל מ”ומ עסקי עם מקומיים. מבחינתי זה פרוייקט. איך אני משיגה את זה? אני רוצה להכניס 20K בחודש ממכירות און-ליין של מוצרים דיגיטליים. אחלה חזון/ מטרה – אבל איך מגיעים לשם? הגאנט עוזר לתכנן את המסלול הגעה ליעד. בעצם את האסטרטגיה שלי לאיך אני עושה את זה.
זה לא משנה איזו מטרה שמתי לעצמי. צריך לפרק אותה למטרות משנה, יעדים ומשימות מפורטות כדי שנוכל להתחיל לבצע, להתקדם ולעמוד בזמנים.
מה ההבדל בין גאנט שיווק לגאנט תוכן?
כמו שגאנט הוא כלי ניהולי, תוכן הוא כלי שיווקי ותוכן הוא פרוייקט בפני עצמו, כי יש לנו עשרות ערוצים בהם אנחנו מעלים ומשווקים באמצעות תוכן. לכן פרוייקט תוכן דורש גאנט ייעודי משלו.
גאנט שיווק מראה לנו את הדרך השיווקית להגיע למטרה שיווקית גדולה כמו להרוויח X בחודש, להגיע ל 10K עוקבים באינסטגרם/ יוטיוב. גאנט תוכן משקף את התוכן שאנחנו רוצים לפרסם בכל ערוץ, בהלימה למטרות השיווקיות.
אני אוהבת לקרוא לגאנט שיווק שלב המאקרו (שלב האיפה – איפה לשווק) ושלב המיקרו שמתאים יותר לתוכן (שלב המה – מה מפרסמים).
גאנט שיווק למה חשוב לתכנן גם שנה וגם רבעון שנתי?
אני מאמינה, שעסק קטן כגדול צריך לתכנן שנה קדימה. למה? כי החזון והפוקוס עוזרים ליצר תוצאות. בפועל, גם עסקים גדולים וגם קטנים – הם דינמיים ומשתנים בהתאם לאקטואליה, טרנדים, מצב וצרכי השוק וכדומה, לכן התוכנית השנית תמיד צריכה להיות בבקרה ואחת לרבעון גם צריך לעשות “בדק בית”. מה עבד ומה פחות, אולי יש מקום וזמן לרעיון חדש שצץ ועומד בהלימה עם הערכים, הרצונות והמטרות הגדולות שלי.
לכל אלו יש מקום בבדיקה בית ותכנון רבעון קדימה. מה שחשוב להבין בעצם הוא שהתכנון מייצר אצלינו ניקיון. אנחנו בוחרים במה להתמקד בנקודת זמן שנתית ורבעונית, כך שכל ההתקדמות והניהול של העסק בעצם נמדד.
תחשבו על זה. הרי כולנו רוצות לעשות המון דברים להיות פעילות בעוד רשתות, לפנות לעוד קהלי יעד, לפתח עוד מוצרים, אולי לשנות משהו בקיים וכו’. אבל מאיפה מתחילים? מה קודם? אם נשב רגע עם מחברת ונעשה “DOWNLOAD” לכל הרצונות והמחשבות שלנו מעצמנו ומהעסק, יצאו לנו המון המון דפים. המשימה הראשונה שלנו היא לחשוב – מה פרקטי? מה הכי חשוב? מה הכי מהיר? מה הכי ישים?
אחד מהאתגרים הגדולים ביותר שלנו בחיים הוא לתעדף משימות שעלינו לבצע אז אותו דבר עם מטרות. לדעת מה סדר העדיפויות שלנו יעשה לנו חיים הרבה יותר קלים וזו המטרה של גאנט שיווק. תיעדוף מטרות ומשימות יפחית לנו את רמות הסטרס יפקס אותנו ויעזור לנו לשמור על פרודוקטיביות טובה ולהגיע למטרות.
כשאנחנו מתעדפים, אנחנו מבינים מהר מאוד שיש דברים שנראים לנו דחופים כשהן בעצם לא.
אז ממה מתחילים?
עושים סדר. מעלים את כל הפרוייקטים והרצונות, עורכים רשימה מסודרת בטבלה או באקסל. אני ממליצה להוסיף ליד כל פרויקט או מטרה כזו ניקוד. שכלול של כמה זמן ואנרגיה הפרוייקט ידרוש ממני. למשל אם אני רוצה להיכנס להתחיל להיות פעילה באינסטגרם. מה זה דורש ממני? מה יקרה אם לא אעשה זאת ברבעון הקרוב? רובריקה נוספת של מידת החשיבות שלה (ABCDE).
בשיטת ה-ABCDE אנחנו לוקחים את רשימת המשימות שלנו ולכל משימה נותנים דירוג בהתאם לחשיבות שלה. א’ יהיה החשוב ביותר וה’ יהיה הכי פחות חשוב.
רגע לפני שנקבע את סדר העדיפויות – נצמצם
שימו לב שאנחנו עוד לפני התיעדוף, אנחנו רק בשלב ההכנה. השלב הבא הוא לצמצם.
אחרי ש”ירקנו” את כל העולה על דעתנו כל הרצונות, מטרות, דברים שאני רוצה לעשות – למשל: לפתוח ערוץ יוטיוב, להיות פעיל באופן תדיר באינסטגרם, לשדרג את האתר, לחבר אוטומצית מכירה לוואטסאפ, לכתוב כתבות אורח למדור YNET או מאקו, לפתח קורס דיגיטלי חדש, למכור מוצר חדש או כל דבר כזה או אחר. כדאי להציץ על הרשימה ולראות אם יש דברים שנראה לנו שהם “טו מאץ” לרבעון הקרוב. כי אולי יש חופש והילדים בבית חלק מהזמן או כי אנחנו יוצאים לחופשה או כי יש לנו כמה פרויקטים ואנחנו עמוסים.
יורדים לרזולוציה של תכנון
מטרת על ומטרות משנה
כל אחד מגיע עם גישה אחרת לתכנון. אבל אני בעד לעשות סדר גם במוח ובמטרות.
שלושה חודשים זו תקופת זמן בה אפשר לעשות וגם להגיע להישגים, אבל זו גם תקופה קצרה שעוברת מהר ואנחנו לא רוצים להעמיס על עצמנו יותר מידי. ההמלצה שלי היא להתמקד במטרת על אחת בתחום אחד.
למשל – מכירות.
אם לא חסר לי כרגע שום כלי או מוצר ואני רוצה להגדיל מכירות, אז מטרת העל שלי היא להגדיל את כמות הלידים ולשפר את אחוז ההמרה.
הנה כמה דרכים לנסח במילים פשוטות ובמספרים:
- להגדיל את הפניות לעסק מ 5 בשבוע ל 10 בשבוע. (להגדיל את כמות הפניות ב 50%)
- להגדיל את ההמרות מיחס של 1:10 ל 1:5 (לשפר את ההמרה ב 50%)
- להגדיל את המכירות ב X אחוז ברבעון זה.
זו מטרת העל שלי.
מהן מטרות המשנה? איך אני עושה את זה.
כדי להביא 50% יותר לידים אני צריכה לבחור איפה אני פועלת כדי להגיע לשם.
האם בעזרת הגדלת רשימת תפוצה? האם בכניסה לערוץ שיווקי חדש (אינסטגר/ יוטיוב) האם בקמפיין?
וכל מטרת משנה כזו מנוסחת מספרית.
למה רבעון? גאנט שיווק עם דד ליינים
משימה שאין לה מועד ביצוע היא משימה שקשה לבצע. כל פרויקט יש לפרק למשימות קטנות.
למשל “להיות יותר פעילה באינסטגרם” מתורגם ל:
משימה: לעלות כל שבוע 2 פוסטים ו5 סטוריז באופן עקבי.
מטרה: לעלות כל שבוע ב 50 עוקבים (600 עוקבים פעילים לרבעון באופן אורגני)
כלומר עד סוף הרבעון (תוך 3 חודשים) צריך לעלות 24 פוסטים + X סטוריז ולעלות ב 600 עוקבים.
ואם זו מטרה משנית – אז מחברים אותה למטרת העל לידים/ מכירות: תוך 3 חודשים, אני רוצה שיגיעו 3 לידים באופן קבוע מהערוץ כל שבוע.
מטרת העל אגב, לא חייבת להיות מכירות. היא יכולה להיות בניית קורס הדגל שלך.
או בניית אתר – אבל מלבד הבנייה חשוב להבין שיש מטרות שיווקיות.
תוך 3 חודשים אני רוצה שהאתר יעבוד ותהיה אליו תנועה של…. מה אני צריכה לעשות בשביל זה?
בואו נפשט:
מה מטרת העל שלי?
מה אני צריכה בשבילה?
- ערוץ חדש?
- אתר?
- מתנה?
- רשימת דיוור
- אחר?
מכאן אפשר לגזור אחורה את כל המשימות שלנו.
מספרים ויעדים
אני אוהבת להשתמש בטבלת אקסל.
להגדיר את כמות ההכנסה הרצויה וממנה לגזור מה אני מוכרת וכמה צריך למכור מזה כדי להגיע למטרה.
כשאני מכירה את היחס של המכירות שלי (למשל מכל 10 אנשים שנכנסים לדף מכירה 1 קונה, או מכל 3 שיחות טלפון 1 נמכר או מכל 1000 מיילים 1 נמכר) אני גם יכולה לחשב פחות או יותר כמה לידים (פניות/ כניסות לאתר /נרשמים לדיוור/ אחר) אני צריכה כדי למכור את הכמות הזו. ככה אפשר לנתח את המספרים ולייצר מטרות ויעדים מושכלים ויישימים.
כשיש לי מספרים אני יכולה להתחיל לחשוב על איך אני משיגה את כמות הלידים הזו. באיזה ערוצים לפעול עבור כך, האם צריך לתגבר ולהאיץ עם תקציב ממומן וכו’.
איך עושים גאנט שיווק בתכל’ס
מעניין אותך להתחיל לייצר גאנט שיווק וגם תוכן רבעוני או שנתי? הכירי את הגאנט שלי וסדרת ההדרכות המצולמות לחצי כאן
אולי יעניין אותך גם
מנטליות בעסקים
טיפים כשלא בא לתכנן אבל רוצים לעבוד מסודר.
השבוע, באמצע יום עבודה שגרתי במהלך אוגוסט, כששני הילדים רצים בבית, צועקים “אני רעב”, רבים ומגבירים את הטלוויזיה למקסימום… עצרתי […]
לקריאה >>יזמות נשית
יותר השפעה ויותר כוח לנשים – סיפור ההשראה של רונית כפיר
היא אישה כריזמטית, יזמת ומובילה בתחום התקשורת האסרטיבית. את דרכה התחילה כשדרנית רדיו, מנחה בטלוויזיה, קריינית ומעצבת פנים ולאחר מכן […]
לקריאה >>יזמות נשית
ממאבק למלוכה: הסיפור המעצים של מלכה גלברט
היא עברה מסע חיים מרתק, התגברה על מכשולים לא פשוטים והיום היא סופרת ילדים, מנהלת קהילת “מאמלכה” ומלווה נשים להשתחרר […]
לקריאה >>
יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...